この商品の詳細
- 出版社
- 吉備人出版
- 出版社シリーズ
- ISBN
- 9784860693824
- サイズ
- 単行本
- 発売年月日
- 2013年12月24日
この商品の紹介
Tsunetaka Kawakami, the C.E.O. of Okayama Kobo, a leading bakery in Japan, has more than 30 years of experience as a baker and as a bakery owner and manager, and now he is making his vast know-how available to entrepreneurs and investors looking to launch successful bakery businesses outside of Japan.
Japanese bread is renowned for its great taste, particularly in southeast Asian countries and China. Chef Kawakami’s unique approach to bakery launch means that the entrepreneurs or investors involved don’t need to have any experience making bread or running a bakery. They don’t even need to have business experience. What’s more, there’s no need to hire experienced staff. With Chef Kawakami it’s possible, starting entirely from scratch and using locally sourced equipment and ingredients and locally hired staff, to open a successful bakery selling delicious, additive-free, Japanese bread.
In this book you will discover how he has been behind the launch of Japanese bakeries throughout China and southeast Asia, and more importantly how he can guarantee their success. Get to know the Bakery Producer, Tsunetaka Kawakami, in this tell-all guide to making it in the baking industry.
30年以上のキャリアを持つパン職人であり、岡山に行列のできるベーカリー、おかやま工房3店舗を展開する経営者・河上祐隆(かわかみ・つねたか)のもう一つの顔―海外に、現地の材料、機械、設備、スタッフを使って日本のパン屋をオープンさせるベーカリープロデューサーである。2008年10月のジャカルタを皮切りに、東南アジアや中国で河上が手掛けたベーカリーやベーカリーカフェは瞬く間に人気店となり、店舗数を増やしている。投資家・企業家であるオーナーたちにパンづくりやベーカリー経営の経験はない。雇われた現地スタッフの中に熟練したパン職人は一人もいない。それなのに、なぜ、河上プロデュースのパン屋は成功するのか? 日本のパン業界で異端児と呼ばれながら、無添加のパンづくりや、小規模ベーカリー開業支援のノウハウを築き上げ、2014年2月にはバリ島に直営店を出すなど、海外進出の動きを加速させるベーカリープロデューサー・河上。これを読めば、彼のすべてがわかる。
Bakery Producer/単行本